Σε πολλές θέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εντόπισε η αρχαιολογική έρευνα αμφορείς κρητικής κατασκευής, μεταξύ άλλων στην Πάφο, στη Μίλητο, στη Σάμο, στην Τήνο, στην Ερέτρια, στην Αθήνα και στον Πειραιά, στην Κόρινθο και στα Ίσθμια, στο Άργος, στη Θήβα και στη Θάσο.
Ναυτικές αποστολές με αμφορείς οίνου γίνονταν και στη Βόρεια Αφρική, όπου εντοπίσθηκαν κρητικοί αμφορείς στην Αλεξάνδρεια, στο Ελ Αλαμέιν, στην Taposiris Magna, στη Θειαδέλφια, στην Tebtynis και στο Mons Cladianus. Επίσης, στην Καρχηδόνα, στα Σάβρατα και στη Βερενίκη της Κυρηναϊκής.
Ο κρητικός οίνος ήταν πολύ δημοφιλής στους Ρωμαίους και κρητικοί αμφορείς βρέθηκαν σε διάφορα σημεία σε όλη την Ευρώπη, όπως στη Μασσαλία, στο Στρασβούργο, στη Βιντόνισσα Ελβετίας, στη Λυών, στη Βιέννη Αυστρίας, στη Ναρβώνα, στο Anse Saint Gervais, στο Frejus.
Ακόμη, στην περιοχή του Εύξεινου πόντου, στο Tropaenum Traiani στις εκβολές του Δούναβη.
Στην Αδριατική και την Ιταλική Χερσόνησο επίσης βρέθηκαν κρητικοί αμφορείς. Πολλοί από αυτούς εντοπίστηκαν κοντά στη Ρώμη, αφού ο γλυκύς κρητικός οίνος άρεσε πολύ στους Ρωμαίους ευγενείς. Αναφέρονται οι θέσεις στο Δυρράχιο της Αλβανίας, στη Ρώμη, την Ώστια, στο Pouzzoles, στη Νεάπολη, στο Ηράκλειον, στην Πομπηία, στη Στάβια, στη Σύβαρη, στο Porto Recanati, στην Κρεμώνα, στη Λούνα και στο Μιλάνο.
Ακόμη, στην περιοχή αυτή, ναυάγια πλοίων, τα οποία ήταν φορτωμένα με κρητικούς αμφορείς βρέθηκαν στον κόλπο Saint Raphael, στο ναυάγιο πλησίον στο Pyrgi ανάμεσα στην Κορσική και την Ιταλία, καθώς και στο ναυάγιο Alberti στις Αιολίδες νήσους στη Σικελία.